vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Započeli II. Dani Neretvanske kneževine

Metković, 7.8.2015. - Gusarskim iskrcavanjem na Maloj rivi sinoć je započela manifestacija II. Dani Neretvanske kneževine koja će trajati još danas i sutra. Neretvanski gusari doplovili su Neretvom na svojim lađama i uz plijen doveli zarobljenoga dužda. Nakon što su na Trgu kralja Tomislava opjevali svoje podvige i izrugivali se duždu, zatvorili su ga u kavez čekajući otkupninu.
    Na pozornici se predstavila mnogobrojna skupina neretvanskih gusarića, koji će od danas pod vodstvom kneza Baerigoja i dokneza Derigoja. Nakon današnjega ranojutarnjeg napada na Gradsku tržnicu mali neretvanski gusari podignuli su šatore u Gradskom parku i pripremaju se za gusarske igre. Igre za djecu počinju u 17 sati. U njima će se mali gusari okušati u gađanju lukom i strijelom, trčanju s jajem u žlici i drugim vještinama, a za sudjelovanje će dobiti zahvalnice.
    Kada završe dječje igre, počinju gusarske igre za odrasle. Prije samoga početka natjecanja možete prijaviti sudjelovanje svoje ekipe koja treba brojiti pet članova. Veliki gusari će se natjecati u sljedećim disciplinama: potezanje konopa, trčanje u vrećama, bacanje potkove, obaranje ruke te vađenje jabuka iz drvenoga maštela. Naravno, ako nećete sudjelovati u natjecanju dođite navijati za male ili velike gusare!