vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Bogat izbor na tržnici

Metković, 7.4.2006. - Jutros je na metkovskoj "maloj pjaci" bilo izuzetno živo. Osim redovite ponude voća, povrća i ribe jutros su se nudile i političke opcije.
Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe nastavila je s tradicijom besplatnog dijeljenja svježih srdela građanima. Izgleda da su HDZ-u shvatili da u tome ima nečega pa su i oni primijenili sličnu taktiku. Razlika je bila jedino u tome što su se u vrećicama sa HDZ natpisom nalazile smrznute žabe i lubini. S treće strane, SDP se priklonio razvoju vinogradarstva dijeleći besplatne sadnice vinove loze.

Na samo pet metara udaljenosti između dvaju štandova građani su imali prigodu svrstati se u jedan ili drugi red. Sve je prošlo mirno osim malog incidenta koji nije bio politički motiviran.Mi smo za to vrijeme prošetali tržnicom i ponešto snimili.

Za one malo dubljeg džepa danas se nudila i neretvanska jegulja koju se sve rjeđe može vidjeti u slobodnoj prodaji. Ljubiteljima sireva nudio se i sir iz mijeha kraj kojega je stajala i vrećica s mladim lišćem koprive.

Kako je prekosutra cvjetnica, na pjaci se našlo aranžmana od ispletenih palminih grana…

… i grančica masline i lovora pa će mnogi birači u nedjelju poslije mise na izbore izaći sa simbolima mira. Mali korak za birače, ali veliki za metkovsku demokraciju.