vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Završen drugi Nacionalni razvojni kamp HNS-a

Metković, 24.8.2015. - Danas je u Metkoviću završen treći Nacionalni razvojni kamp HNS-a, čiji je rad započeo u petak i u što su bili uključeni dječaci U-11 (2004.) i U-12 (2003.) te djevojčice U-12 (2003.). Svrha mu je bila ujednačavanje metodologije rada, stvaranje baze podataka za svakog polaznika kampa i praktično uključivanje trenera mlađih uzrasnih kategorija u rad kampa. U samom programu kampa posebna pažnja posvećuje se igri s naglaskom na poticanje kreativnosti polaznika kampa.
    Prvi kamp za Županijski nogometni savez održan je u NC Blato na Korčuli od 21. do 23. lipnja. Ovaj u Metkoviću bio je drugi, a treći će se održati u NC Dubrovnik od 7. do 9. rujna.
    Na kampu u Metkoviću bili su: glavni instruktor HNS-a Martin Novoselac, područni instruktor za Nogometno središte Split prof. Ivan Gudelj i područni instruktor za ženski nogomet Radoslav Tomas.
    Iz Županijskoga nogometnog saveza dubrovačko-neretvanskog na kampu su bili: instruktor ŽNS-a prof. Jozo Bebić, koordinator NC Blato Igor Gudelj, koordinator NC Dubrovnik Dubravko Zrilić te treneri Darko Cvijanović iz NK Jadran Ploče, Mate Borovac iz NK Neretva, Marino Komazin iz NK Neretvanac, Jozo Ćužić iz ONK Metković, Lukša Veraja, Ante Volarević, Mario Zmijarević iz NK Jadran Ploče, Josip Radić iz ŽNK Neretva Metković i Neven Majić iz ŽNK Neretva Metković, zadužen za ženski nogomet.
    Trodnevni program HNS-a prošlo je ukupno 59 polaznika kampa, a od toga je bilo 39 dječaka rođenih 2003. i 2004. i 20 djevojčica rođenih 2004. i mlađih. Svi polaznici kampa u potpunosti su ispunili predviđeni plan i program rada te su svojim pristupom i talentom skrenuli pažnju glavnom instruktoru HNS-a Martinu Novoselcu i područnom instruktoru HNS-a Ivanu Gudelju, koji su istaknuli da je riječ o iznimno nadarenu naraštaju i da će se pravilnim radom i usmjeravanjem zasigurno pojaviti igrači koji bi mogli doći i do nacionalne vrste.
    Zadnji dan kampa bio je predviđen za ženski nogomet i to djevojčice uzrasta U-12. Program je okupio 20 djevojčica s područja NC Metković, koje su svojim pristupom i radom na treningu oduševile područnog instruktora Radoslava Tomasa. Zadnjega dana kampa odigrana je i utakmica za 2000. godište između izabranih dječaka s područja cijele županije, a poslužila je područnom Instruktoru HNS-a za Središte Split da izabere najtalentiranije dječake za reprezentaciju Središta Split (Dalmacija), koja će od 4. do 5. rujna nastupiti na Međunarodnom nogometnom turniru Sv. Duje u Splitu. Za to su izabrani: Duje Rastočić i Paulo Sršen iz NK Neretva, Vicko Ševelj i Antonijo Smrdelj iz NK GOŠK Dubrovnik te Mislav Glavinić iz NK Dubrovnik 1919.
    Svi treneri – polaznici Nogometne akademije HNS-a, koji su bili na kampu, dobili su potvrdu o sudjelovanju u stručno-selekcijskoj aktivnost.
Izvijestio: Jozo Bebić; Foto: Z. Mateljak