vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Dođite u subotu u Vid na snimanje milenijske fotografije

Metković, 2.9.2015. - U subotu, 5. rujna s početkom u 17 sati, akademski fotograf Šime Strikoman snimit će u Vidu još jednu u nizu svojih poznatih milenijskih fotografija, 543. po redu, a povodom obilježavanja 40. obljetnice djelovanja Domagojevih gusara.
    Prema Strikomovoj zamisli sudionici snimanja formirat će skulpturu strijelaca na platou pored crkve Gospe od Snijega. Samo fotografiranje trajati će najviše pola sata, dok se poslože statisti. Za sve sudionike nakon snimanja bit će u mobilnoj kuhinji kapaciteta 300 litara pripremljena okrjepa. Kuhinja je dobivena donacijom MORH-a, odlukom Ministra obrane Ante Kotromanovića. Trebat će je pripremiti i urediti pa je to prva prilika da se isproba.
    Domagojevi gusari pozivaju sve župljane i njihove prijatelje, kao i sve ljude dobre volje, da budu sudionicima snimanja. Snimanju možete pristupiti s posebnim obilježjima obitelji, udruge, kluba ili bilo kojih drugih sličnih oznaka bez teritorijalnih ograničenja. Svi koji su na bilo koji način sudjelovali u radu Gusara, odnosno lađara, kao i njihove obitelji, mole se da dođu u jednoj od službenih majica Društva ili samo u žutoj majici. Također je poželjno da se na snimanje dođe pola sata ranije radi pripreme, tj. postavljanja na određenu poziciju.