vijesti www.metkovic.hr

 Obrtništvo

Jesenski rok majstorskih ispita

Metković, 3.9.2015. - Ovogodišnji drugi rok polaganja majstorskih ispita za obrtnička zanimanja održava se u organizaciji Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije od 2. studenoga do 11. prosinca. Krajnji rok za prijavu ispita je 19. rujna.
   Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja za strukovne kvalifikacije kojim se stječu najuglednije kompetencije i kvalifikacija majstor. Majstorska diploma je vrijednosni dokument, a titula majstor temelj za osnivanje vlastita obrta. Kompetencija stalnog učenja vrlo je važna jer samo stalnim ulaganjem u znanja i vještine može se održati korak s razvojem tehnika i tehnologija. Zvanja majstora vrlo su cijenjena i u Republici Hrvatskoj i u Europi. Stjecanjem diplome majstora možete dokazati da imate sve kompetencije za samostalan stručan rad, vođenje poslovanja ili otvaranje vlastita obrta.
   Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na web stranici Komore www.du-hok.net, u komorskom uredu, Široka 4/II, telefon 323-550, mob. 091/323 5500, kontakt osoba: stručna suradnica za obrazovanje Jelena Svetac ili putem e-maila: obrazovanje-du@hok.hr.