vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Započelo pionirsko i kadetsko prvenstvo

Metković, 3.9.2015. - Jučer su u Metkoviću na Igralištu Iza Vage pioniri i kadeti nogometnih klubova Neretva iz Metkovića i Junak iz Sinja odigrali utakmice prvoga kola Prve NL - Središte Split. Kod pionira slavili su Sinjani, a kod kadeta Metkovci.

Pioniri NK Neretva - NK Junak 3:4
    Utakmica je obilovala pogodcima, a niz je započeo domaćin golom Marina Brečića iz kaznenog udarca u 10. minuti. Samo četiri minute poslije domaći povećavaju vodstvo pogotkom Karla Šutala. Sinjani odgovaraju pogotkom Dominika Romanca u 25. minuti, a pet minuta poslije dosuđeno je izvođenje kaznenoga udarca iz kojega Petar Bitunjac postiže pogodak i započinje svoj niz. U 44. minuti Bitunjac ponovno zabija i Neretvi preotima vodstvo, a devet minuta poslije ostvaruje hat-trick i Junak vodi 2:4. Neretva izmjenama osvježava igru te pogotkom Duje Magzana smanjuje zaostatak, no to je bilo sve što je uspjela napraviti.

Kadeti NK Neretva - NK Junak 1:0
    Poslije pionirske utakmice odigrana je i kadetska u kojoj je domaćin pobijedio s minimalnom rezultatskom prednošću. Pod stalnim pritiskom Neretve na protivničku polovicu igrališta, u 58. minuti Stipe Bazina postiže autogol, jedini na utakmici.
Z. Mateljak