vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Dočasnici NATO-a posjetili Metković

Metković, 6.9.2015. - Jučer je u posjet Metkoviću stiglo 17 dočasnika NATO-a, koji u Splitu borave u sklopu Međunarodnoga kampa dočasnika pa su ovaj vikend iskoristili za obilazak doline Neretve. Kamp se održava svake godine, a ovaj put stigli su dočasnicu 12 različitih nacionalnosti. Svake godine dio vremena odvoje za razgledavanje hrvatskih znamenitosti. Prije su obilazili Cetinu i Zrmanju, sada Neretvu.
    Pri samome dolasku u grad primili su ih gradonačelnik Petrov, njegov zamjenik Nikola Grmoja i direktorica Turističke zajednice Magdalena Medar Ujdur. Nakon Petrovljeve dobrodošlice, dočasnici su njemu i njegovim suradnicima uručili prigodne darove te se uputili ka Prirodoslovnom muzeju Metković, gdje ih je srdačno dočekala ravnateljica Muzeja Ivana Baće. Vojnički kratko, rekli su nam da su oduševljeni izloženim postavom.
    Kako u Vidu kiša nije omogućila duže zadržavanje pokraj Spomenika Domagojevi strijelci tako je program nastavljen u Arheološkom muzeju Narona. Tamo im je na engleskome jeziku održano stručno predavanje o povijesti antičke Narone. Obilazak znamenitosti doline Neretve završen je plovidbom u lađi prema jezeru Kuti.
I. Leko, Z. Mateljak