vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grad Metković svojim građanima osigurao kakvoću medicinske skrbi kakvu su do sada imali

Metković, 7.9.2015. - Opća bolnica Dubrovnik je prije dosta godina bila rasporedila jednoga od četiriju logopeda u svojoj mreži u Dom zdravlja Metković da bi se pokrio prostor Metkovića i bliže okolice. Odlaskom u mirovinu Mire Dragović, dosadašnje logopedinje metkovskoga Doma zdravlja, postojala je bojazan da će Dom zdravlja izgubiti tu važnu medicinsku skrb, tim više što se u međuvremenu povećao broj logopeda u dubrovačkoj bolnici.
   Nakon prvog razgovora gradonačelnika Petrova i Jerke Ferrija Certića, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, danas je u toj bolnici održan sastanak na kojemu su sudjelovali pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić, kao i voditelji stručnih služba logopedije i psihijatrije Opće bolnice. Na sastanku je ravnatelj Ferri Certić potvrdio da Grad Metković neće biti oštećen te da će imati jednaku kakvoću medicinske skrbi kao i do sada. Također, usuglašen je stav da, s obzirom na potrebe stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, postoji manjak stručnih kadrova u logopediji te je rečeno da će se sve institucije maksimalno angažirati da bi se, na zadovoljstvo svih, osigurao dodatan kadar u toj struci.
   Ferri Certić tijekom sastanka je istaknuo da Opća bolnica Dubrovnik, kao regionalna bolnica, želi skrbiti i pružati potporu svim stanovnicima Županije te da neće dopustiti da se na bilo koji način ugrozi dosadašnja razina medicinske skrbi u DZ Metković, koji je pod ingerencijom Županije.
   Grad Metković u ovom slučaju je imao potporu Županije budući da je i županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb tražio da se Metkoviću osigura mjesto logopeda jer bi bilo jako loše da grad od 17 000 stanovnika ostane bez takve stručne pomoći.
I. Leko