vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Komazin: Čestitamo Neretvancu, ali mislimo na Omiš

Metković, 15.9.2015. - Danas je u klupskim prostorijama NK Neretva održana konferencija za medije, koju je sazvao predsjednik Uprave Kluba Goran Komazin Meka, kako bi javnost upoznao s radom toga sportskog kolektiva, najstarijega u Metkoviću i cijeloj Županiji.
    Komazin se na početku ispričao svim navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba zbog poraza u Opuzenu gdje je Neretvanac s visokih 5:1 nanio težak poraz plavo-bijelima.
    – Osim što smo bili desetkovani, naši su momci imali loš dan. Dogodilo se da je Neretvanac svaku svoju šansu pretvorio u gol, dok se nama stvari nisu tako posložile. Izgubili smo tri boda i čestitamo Neretvancu na pobjedi – poručio je.
    Istaknuo je da rezultat ružno zvuči, ali da nije poremetio atmosferu u momčadi. Dapače, momci su se već okrenuli važnoj utakmici koja će se sutra odigrati na Igralištu Iza Vage u 16:30.
    – U goste nam dolazi ekipa Omiša, pojačana u odnosu na prijašnju sezonu, i naše su misli okrenute samo u tome smjeru. Postoji jedna stvar zbog koje se ni s kim ne bih mijenjao, a to je sastav koji čini našu momčad. Morate znati da za Neretvu danas igraju isključivo domaći dečki, a među njima je velik broj mladih igrača u razvoju. Iznimno sam ponosan na politiku Kluba zbog koje za Neretvu igraju djeca Metkovića i doline Neretve, a ne nekakva legija stranaca. Dok sam na čelu Uprave, to će tako i ostati – rekao je u nastavku Komazin i dodao da je NK Neretva klub koji je u širim krugovima priznat kao tradicionalna nogometna škola koja je iznijela mnoge talente, a tako je i danas.
    Kada je riječ o mlađim uzrastima, Komazin ističe da značajan broj Neretvinih dječaka nastupa za klubove diljem zemlje, pa tako i za Hajduk, Dinamo, Rijeku: Stoga veseli činjenica da se za njihove nogometne vještine bore i veliki klubovi.
    Danas Klub broji 240 dječaka u omladinskom pogonu, sa seniorima se brojka penje na 260, a s deset licenciranih trenera dolazimo na 270 članova kolektiva. Osim toga, od prošle godine postoji i Ženski nogometni klub Neretva, koji također okuplja cure iz Metkovića i doline Neretve. Reklo bi se da je NK Neretva velika nogometna obitelj koja osim sportskoga karaktera ujedno predstavlja i socijalizatorski faktor u kojem djeluje stotine članova.
    Kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu, Klub je uložio sredstva u teren uz Sportsku ulicu na kojemu je postavljena nova umjetna trava, što će koristiti svim uzrastima, posebice u zimskim danima kada su tereni uglavnom blatnjavi. Također, radi se na nabavi dodatnih rekvizita i lopti da bi se što kvalitetnije treniralo.
    Komazin je druženje s novinarima zaključio mišlju da će uprava Kluba činiti sve da Igralište Iza Vage bude mjesto okupljanja gledatelja željnih dobroga nogometa, mjesto na kojemu će obitelj i prijatelji bodriti domaće dečke, koji će trudom i radom napraviti uspješne karijere te tako pomoći metkovskom sportu u cjelini.
I. Leko, fotoarhiv N. Matinac