vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Prikupljanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja

Metković, 18.9.2015. - Iz Savjetodavne službe obavještavaju poljoprivrednike da će u srijedu, 23. rujna vremenu od 14 do16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu biti organizirano prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju.

   Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a, dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

   Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koje financiraju ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže:

Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection,Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro,Stockton.

   Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.

   Skuplja se isključivo prazna kontaktna / primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spr emnike za otpad od predmetnih materijala (otpadni papir, plastika i sl.).

   Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti:

  • PRATEĆI LIST ZA OPASAN OTPAD (Obrazac PL-O)
    Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati: OIB, MBS, MBO, MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce, a korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su ih čuvati 5 godina.
    Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.