vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Furiozan start ženskoga nogometa u Metkoviću

Metković, 20.9.2015. - Nogometašice ŽNK Neretva započele su novu sezonu dvjema utakmicama odigranim jučer na Igralištu Iza Vage. Seniorkama je u prvome kolu II. HNL jug za žene u goste došao novajlija u ligi ŽNK Donat iz Zadra, a kadetkinje su u prvome kolu I. HNL mladeži – kadetkinje ugostile ŽNK Ombla iz Dubrovnika. Ne treba ni govoriti da su naše cure obje momčadi ljubazno ispratile kući – bez bodova.
    Seniorke su odmah od početka nametnule tempo i već u 11. minuti povele pogotkom Glorije Šimunović. Gošće u 32 minuti svoju prvu pravu priliku pretvaraju u pogodak i poravnavaju na 1:1.Veselje Zadranki nije dugo trajalo, svega tri minute, kada kapetanica Ivana Kolovrat poput Luke Modrića pronalazi Humu Čolaković, koja trese Donatovu mrežu pa se s rezultatom 2:1 odlazi na odmor.
    Sve nade gošća da iz Metkovića odu neporažene potopila je svojim drugim pogotkom Huma Čolaković, a Martina Bošković svojim je prvim službenim golom za Neretvu stavila točku na I Neretvinoj zasluženoj pobjedi od 4:1 nad borbenim i čvrstim Zadrankama.