vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 visokom pobjedom otvorio novu sezonu

Metković, 21.9.2015. - RK Metković 1963 sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani pred 250 gledatelja u prvom kolu I. HRL s visokih 46 :18 pobijedio RK Crikvenica, koja je u Metković doputovala jako oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.
    Metkovci su od početka nametnuli svoj tempo i preuzeli inicijativu. Dobrim križanjima i čvrstom obranom u prvih 15 minuta domaćin je poveo s 12 : 4. U tome dijelu poluvremena među Metkovcima najuspješniji je bio Dinko Dodig sa četiri pogotka. Do isteka poluvremena gosti iz Crikvenice nisu uspjeli pronaći ključ za metkovsku igru pa se zbog niza neuspjelih gostujućih napada na odmor odlazi s prednošću domaćina od šesnaest pogodaka (23 : 7).
    Ni u drugom poluvremena Crikveničani nisu mogli ništa promijeniti pa se domaće vodstvo stalno povećavalo. U 45. minuti ono je već iznosilo 23 gola razlike, a u jednome trenutku drugoga poluvremena iznosilo je i 30 golova razlike. Domaćima nije ostalo ništa drugo do utakmicu mirno privesti kraju, a konačan rezultat 46 :18 najviši je do sada postignut u službenim utakmicama RK Metković 1963, isto kao i gol-razlika od 28 golova. Još jednom napominjemo da su gosti doputovali bitno oslabljeni, a o tome zorno govori i podatak da je doputovalo samo osam igrača. Više od polovine gostujućih golova (10) postigao je Bruno Derossi, koji je bio i najbolji strijelac utakmice.
    S druge strane, ni Metkovci nisu bili u najjačem sastavu. Zbog ozljeda nisu nastupila dva kadetska reprezentativca: Vistorop i I. Koncul. Spomenimo i povratak u matični klub Hrvoja Batinovića, koji je u jednome trenutku bio nastupio i za reprezentaciju. Najviše golova za domaće postigao je Dodig (9) pa Vučić (6) te L. Koncul i Dominiković po četiri.
   
RK Metković 1963: Danijel Jarić, Luka Vučić (6), Vladimir Koncul (4), Andreas Dominiković (3), Dinko Dodig (9), Ivan Medić (2), Ivan Sršen (4), Jurica Zovko (2), Branimir Vučković (2), Darijan Bošković, Vlatko Petrić (2), Hrvoje Batinović (3), Nikola Jurković, Damir Mataga (2), Hrvoje Marušić (3), Nedjeljko Dominiković (4).

RK Crikvenica: Petar Piškulić (1), Nevio Mijić (2), Mateo Dokoza (1), Bruno Derossi (10), Tomislav Karaula (1), Antonio Stanić (3), Dalibor Kapelari, Arijan Benić.