vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

MRK Kozala - RK Metković 1963 24 : 28

Metković, 27.9.2015. - Jučer je RK Metković 1963 u Rijeci protiv MRK Kozala ostvario pobjedu od 24 : 28. Kako je tekla utakmica izvijestio nas je Vinko Kaleb.
   Drugo kolo I. HRL donijelo nam je gostovanje u Rijeci protiv MRK Kozala. Ovaj put bili smo brži od daleko nam poznate velebitske bure pa smo stigli na vrijeme. Domaćin, čije redove mahom čine kadeti rođeni 1998, trkački raspoloženije ulaze u utakmicu. Nakon rezultata 5 : 5 slijedi rezultatsko odvajanje domaćih koje predvodi kadetski reprezentativac Jaganjac. Usprkos nešto lošijoj igri naših momaka, kako u obrani tako i šest pogođenih stativa u prvome dijelu, ipak ne dozvoljavamo veću razliku. Na odmor se odlazi rezultatom 17:13.
   U drugome dijelu susreta na teren izlazi neka sasvim druga ekipa. Promjena obrane, veća srčanost i zalaganje u sljedećih 20 minuta susreta donose potpuni rezultatski preokret! Serijom 13 : 2 ugašene su bilo kakve nade ekipe s Kozale o mogućoj podijeli bodova, a kamoli o pobjedi.
   S četiri boda RK Metković 1963 trenutno je prvi na tablici ispred RK Osijek i RK Zadar, koji imaju isto bodova, ali naši imaju uvjerljivo najbolju gol-razliku.
   Prijatelji rukometa i ostali koji pratite ovaj sport, upamtite ime Halila Jaganjca, kadetskog reprezentativca koji je dobio poziv jednoga europskog velikana i zadovoljio je sve uvijete. Sretno Halil i svako dobro u daljnjoj karijeri!
Foto: MRK Kozala