vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Otvoren Volonterski centar 'Dobra'

Metković, 29.9.2015. - Volonterskom aktivnošću uređenja bivšega prostora Gradske knjižnice započeo je rad Volonterskoga centra Dobra. Svrha toga projekta poboljšanje je kvalitete života građana grada Metkovića i doline Neretve putem razvoja aktivnosti koje obuhvaćaju izobrazbu građana, volontera i organizatora volontiranja te organizaciju volonterskih programa i promociju vrijednosti i prakse volontiranja, kao i priznavanja kompetencija stečenih volontiranjem.
    Očekivani rezultati projekta su: kreiranje baze podataka volontera i organizatora volontiranja radi njihove uspješnije i kvalitetnije suradnje, razmjena informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada te povećanje broja organizatora volontiranja na lokalnom području.
    Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Metković i Gradom Metkovićem, a financiran je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.
    Volonterski centar Dobra na adresi Ante Starčevića 5 u Metkoviću otvoren je za sve zainteresirane od ponedjeljka do petka, svakim radnim danom od 9 do 16 sati.
    Iz Centra pozivaju sve građane, neprofitne organizacije i institucije, koje su zainteresirane za aktivno uključivanje u volontiranje ili organiziranje volonterskih akcija, da se jave u prostorije Volonterskoga centra ili putem Facebook stranice Volonterskoga centra 'Dobra'.