vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković i dalje se oslanja na vlastite snage

Metković, 30.9.2015. - Sinoć je u prostorijama Autoškole Žabac održana Izvanredna skupština Košarkaškoga kluba Metković, kojom je predsjedavao predsjednik Upravnoga odbora Kluba Josip Brečić.
    Skupština je ponajviše sazvana radi usklađivanjem postojećega Statuta Kluba s novim Zakonom o udrugama i Zakonom o sportu, kojega su skupštinari nakon izlaganja promjena jednoglasno usvojili. Tako je prestao važiti stari statut, koji se nije mijenjao od 2006. godine, a Klub je postao usklađen sa svim zakonskim okvirima.
    Brečić je iskoristio priliku i brojnim članovima Skupštine iznio presjek rada Kluba u prošloj natjecateljskoj sezoni, izvijestivši da je Klub uspješno nastupao u seniorskoj i kadetskoj ligi s domaćim igračima, dok će se ove sezone pokušati realizirati i natjecanje za mlađe kadete. Ustvrdio je i da Klub ima snažnu podršku Košarkaških saveza Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, naglasivši da su kolege iz puno jačih košarkaških sredina oduševljene klupskom politikom da se radi na vlastitom igračkom kadru i mladim igračima dade prilika za stjecanje iskustva.
    Klubu je pristupila još nekolicina novih članova pa im je Brečić zaželio dobrodošlicu. Posebice je na potpori zahvalio Gradu Metkoviću, odnosno Sportskoj zajednici te dopredsjedniku kluba Ivici Mijoču iz Autoškole Žabac za nesebičnu pomoć i podršku klubu, naročito kada je riječ o prijevozu igrača. Zahvalio je i svim ostalim pokroviteljima kluba, spomenuvši i to da klub 2016. godine slavi deset godina postojanja pod imenom KK Metković. Najstariji sportski turnir u Metkoviću – Streetball Metković dogodine će se u kontinuitetu održati 20. put pa će Klub obje obljetnice proslaviti na prikladan način.