vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Leinim simbolima ukazali na važnost preventivnih pregleda na slabovidnost

Metković, 2.10.2015. - Djelatnici Referentnoga centra Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, Klinke za očne bolesti Medicinskog fakulteta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu prošle su nedjelje učinili preventivne preglede vida na slabovidnost (ambliopiju) u prostorijama Dječjeg vrtića Metković.
    Pregledima su bila obuhvaćena djeca rođena u razdoblju 1. srpnja – 31. prosinca 2011. godine. Za pregled nije bila potrebna uputnica, a na kraju pregleda roditelji su dobili obrazac rezultata testa.
    Naposljetku je na igralištu DV Metković snimljena zajednička fotografija na kojoj su svi sudionici svojim tijelima oblikovali Lea simbole za testiranje vidne oštrine. Na fotografiji su se našli: djeca, roditelji, djelatnici DV Metković, predvođeni ravnateljicom Mirom Penavić i zdravstvenom voditeljicom Brankom Šprlje, te djelatnici Referentnog centra, Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu, na čelu s glavnim organizatorom toga događaja našim Metkovcem prof. dr. sc. Mladenom Bušićem, ravnateljem KB Sveti Duh, koji je ujedno i glavni voditelj Projekta Ambliopija te idejni začetnik nacionalnoga skrininga i najveći promotor očuvanja vida u djece Republike Hrvatske.