vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metković u znaku bicikla

Metković, 5.10.2015. - Jučer je Metković bio u znaku bicikla. Naime, održane su I. Međunarodna biciklijada Metković 2015 te I. Dječja biciklijada Žabica, koje su uz potporu Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića organizirali BK Metković i BK Relaks.
    Bicikliste je na Trgu kralja Tomislava pozdravila predsjednica TZ Grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur, a gradska glazba Metković nakon nekoliko marševa odsvirala je hrvatsku himnu pa su potom biciklisti krenuli put Vida na doček skupini biciklista koja je dolazila iz Travnika u sklopu duhovno pustolovne poveznice Ono malo više 2015.
    U Vidu su zajedno razgledali postav Arheološkoga muzeja Narona, a potom su svratili do crkve sv. Nikole ispred koje su se fotografirali. Nakon njihova povratka na Trg održano je natjecanje za djecu u sporoj vožnji bicikla.
    Sudionike obiju biciklijada pozdravio je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, zahvalivši organizatorima BK Metković i BK Relaks, kao i gostima iz BK Mostar, BK Široki Brijeg, BK Brotnjo iz Čitluka i BK Ljubuški te svim građanima koji su sudjelovali na biciklijadama. Za sve sudionike biciklijada na kraju je priređen zajednički ručak.
Foto: Z. Mateljak, I. Puljan