vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Bruno Šutalo otputovao u Čile s U-17 reprezentacijom

Metković, 9.10.2015. - Danas je u Čile otputovala U-17 hrvatska nogometna reprezentacija koja će tamo nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Među reprezentativcima je i naš mladi sugrađanin Bruno Šutalo.
   Bruno (1998.) potekao je u NK Neretva, gdje golmanske vještine stjecao uz trenera Dinka Terkeša. Njegov talent prepoznao je HNK Hajduk u koji je Bruno prešao s 14 i pol godina. Otada su uslijedili reprezentativni pozivi – prošle godine za U-16 reprezentaciju te nakon toga i za sadašnju U-17 reprezentaciju koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu.
   Naši će reprezentativci igrati u skupini A s domaćinom Čileom te Nigerijom i SAD-om, a izbornik Dario Bašić istaknuo je dvije ključne stvari.
   – Prvo, igrati utakmicu otvaranja s domaćinom ostvarenje je svih snova. Igrat ćemo pred punim stadionom, s jakim protivnikom i to ćemo pamtiti cijeli život. Takve utakmice traže od igrača da budu na visokoj razini i čine ih još boljima – rekao je Bašić i dodao – drugo, Nigerija i SAD vrhunske su momčadi. Nigerija redovito dolazi do polufinala, često i do finala, a mlađe kategorije SAD-a dokazale su se i protiv nas u dvoboju selekcija U-15, kao i u natjecanjima reprezentacija U-19 i U-21.
   Čestitamo Bruni te njemu i suigračima držimo palčeve.
Foto: HNS