vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Skup vespaša u Metkoviću

Metković, 11.10.2015. - Vespa-klub Metković jučer je prvi put organizirao svoj Vespa-susret koji je unatoč lošem vremenu protekao u sjajnoj atmosferi s visokim odazivom. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 58 vespaša koji su stigli sa svih strana.
    Najviše ih je, po 11, stiglo iz VK Dubrovnik i VK Split te devetero iz VK Zadar. Ostali su došli iz VK Zagreb, VK Šibenik, VK Tuzla, VK Zagorski purani, VK Histria i VK Rovinj, a iz Italije je stigao Matteo Nanni, koji se nakon Metkovića uputio put Dubrovnika.
    Susret u Metkoviću započeo je okupljanjem u Caffe baru Urban jungle u Sportskoj ulici, nakon čega su vespaši otišli do Vida razgledati Arheološki muzej Narona. Potom su u lađama krenuli prema restoranu Buđoni u Momićima gdje su imali zajednički ručak, nakon kojega su gostima dodijeljene zahvalnice.
    Za pomoć u organizaciji Vespa-klub Metković posebno zahvaljuje na sponzorstvu Damiru Matiću ( Auto Matić ), Hotelu MB Metković na povoljnijem smještaju za goste, tvrtki Narona Impex na pecivima i hrani, UOSI Prijatelj za uratke maketa neretvanske lađe, CB Urban jungle za prostor i ugostiteljske usluge, Vespa-klubu Croatia na sponzorstvu, AM Narona u Vidu na gratis ulaznicama, Tiskari T-reklam za tiskanje majica, zahvalnica i naljepnica te Restoranu Buđoni u Momićima za organizaciju ručka i vožnju lađom.
    Vespa-klubovi u Hrvatskoj službeno postoje od 1962. godine. Od tada sudjeluju na svim važnim Vespa-susretima u svijetu. Nacionalni godišnji susret Cro Vespa uživa velik ugled u svijetu zbog sjajne atmosfere i iznadprosječne posjećenosti koja raste iz godine u godinu. Obveza svakoga vespa-kluba je barem jednom godišnje organizirati druženje i susret.
Z. Mateljak