vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković još jedan 'Oskar'

Metković, 16.10.2015. - Predsjedništvo Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika zaprimalo je kandidature za dodjelu priznanja Oscar za poseban angažman učenika u područjuNjemački kao strani jezik za školsku godinu 2014./15. U sklopu postupka nominacije Oskara za njemački kao strani jezik kandidirao se i IV. b razred Gimnazije Metković s kazališnom predstavom Snjeguljica i dobio tu prestižnu nagradu.
   – Učenici ovog razreda preuzeli su inicijativu i bajku Snjeguljica pripremili i izveli kao kazališni komad dvojezično na njemačkome i hrvatskome jeziku. Time su bitno pridonijeli poticanju interesa za njemački kao strani jezik u svojoj školi i gradu Metkoviću.
   Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika zahvaljuje za izvanredan angažman, nada se uspješnoj budućoj suradnji i pružanju potpore njemačkom kao stranom jeziku u hrvatskom obrazovnom sustavu te čestita na ovom priznanju – stoji u obrazloženju Priznanja.
   Nagrada je uručena na Međunarodnoj konferenciji učitelja i profesora njemačkoga jezika održanoj u Varaždinu. Predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika dr. sc. Irena Horvatić Čajko uručila ju je predsjednici razreda dobitnika Antoniji Stanić, koja je uime cijeloga razreda zahvalila na njemačkome jeziku.
   Dobitnici toga skupnog priznanja su: Petra Ivić, Ivana Bunoza, Zvonimir Radić, Ivan Bajo, Stipe Baćilo, Ana Barbir, Marija Brečić, Blaž Bulum, Andrea Dominiković, Antonio Galov, Antonio Ilić, Katarina Ivanković, Anamarija Jakić, Roberto Jerković, Darka Jukić, Nikola Jurković, Lea Kaleb, Nikolina Knežević, Anamaria Krtalić, Lara Leontenko, Lucija Leontenko, Ante Manenica, Hrvoje Maslać, Borna Nikolić, Veronika Paponja, Roko Petrov, Andrijana Plećaš, Marko Popović, Ana Prkačin, Antonija Stanić, Petra Ujdur i Tin Ujdur te mentorice Ana Bebić i Svjetlana Bebić.