vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Edukacija o uspostavljanju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih organizacija civilnog društva

Metković, 19.10.2015. - Pozivaju se predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva, volonteri i građanstvo da u sklopu projekta E-DUTEKA – Jačanje OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije, financiranoga iz Europskoga socijalnog fonda, nazoče edukacijama o organiziranju volonterskoga programa i o organiziranju kampanja i akcija.
   Time će se predstavnici lokalnih OCD-a i volonteri educirati o pravima i odgovornosti volontera, o tome zašto volontirati i kako se odvažiti na prvi korak te kakav je utjecaj volonterstva na buduće radno iskustvo kod mladih. Udruge Dubrovačka naranča i Chrobatia organizirat će spomenutu radionicu za svoje postojeće i potencijalne volontere kao inicijalni korak upoznavanju s volonterstvom prema Zakonu o volontiranju. Na njoj će ih se dodatno motivirati za proaktivno djelovanje i naučiti kako organizirati volonterske akcije. Tako će se volonteri lokalnih OCD-ova na području DNŽ upoznavati i povezivati te tijekom vremena pronalaziti svoje mjesto na ciljanim akcijama. Lara Šiljeg, volonter pri Udruzi Chrobatia, predstavit će izazove koje volonterstvo donosi, kao i to koja su prava i odgovornosti volontera.
   Edukacija će se održati u Gradskom kulturnom središtu Metković u srijedu, 21. listopada 2015. od 16 do 18 sati i na nju se pozivaju svi bez obzira na to sudjeluju li već u radu Udruge ili to tek namjeravaju.