vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Osumnjičeni za zlouporabe u gospodarstvu

Metković, 23.10.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kazneno djelo pogodovanje vjerovniku i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.
   Kriminalistička istraživanja dovršena su i nad 37-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo davanje lažnog iskaza te nad još dvjema osobama, 66-godišnjakom i 36-godišnjakinjom koji se sumnjiče za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.
   Naime, 45-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Metkovića, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u gospodarskom poslovanju oštetio navedeno društvo za iznos od preko 250 000 kuna, a proračun Republike Hrvatske u iznosu od gotovo 80 000 kuna. Također je utvrđeno kako je, znajući da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje pogodovao vjerovniku, odnosno drugom trgovačkom društvu s kojim je poslovao čime je za iznos od 150 000 kuna oštetio jednu banku.
   Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 37-godišnjak dao lažni iskaz zatajivši činjenice što je u konačnici dovelo do spomenutog oštećenja proračuna Republike Hrvatske, dok je za 45-godišnjaka i ostalo dvoje osumnjičenih, inače članova drugog trgovačkog društva s područja Metkovića, utvrđeno da nisu zatražili otvaranje stečajnog postupka iako su znali da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje.
   Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela policija je protiv svih četvero osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.

   Sa subote na nedjelju pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača
   U noći sa subote na nedjelju, 24./25. listopada na području svih policijskih postaja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.