vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Godišnja Skupština UTIM-a

Metković, 2.5.2006. - Udruga tjelesnih invalida Metković prošle subote je u svojim prostorijama održala godišnju Skupštinu. Prema riječima predsjednika Bernarda Čupića, UTIM je u tri godine postojanja ostvarila zapažene rezultate te je u veljači 2004. postala i članicom HSUTI-a koji okuplja 64 udruge, a od srpnja prošle godine članica je i Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.
   Zahvaljujući svom radu, UTIM je od Grada na korištenje dobio prostor u Sportskoj ulici gdje je organizirana radionica u kojoj članovi Udruge već neko vrijeme proizvode svijeće i ukrase od različitih materijala te suvenire tipične za područje doline Neretve. Prihvaćeno je izvješće o financijskom poslovanju za 2005. iz kojeg je vidljivo kako je ostvareno 88.783, 00 kuna prihoda, te 81.515,00 kuna rashoda.
   U tekućoj godini najvažniji projekt je "Metković grad bez prepreka" (u tijeku je izrada pristupnih rampi po gradu), ugradnja dizala u O.Š. Stjepana Radića, pomoć pri izgradnji dizala u O.Š. Don Mihovila Pavlinovića te završetak već započetih među kojima je izgradnja stambenog objekta za Marijanu Gabrić. Kako bi se pojednostavio rad Udruge na Skupštini su prihvaćene i neke izmjene Statuta Udruge koje na snagu stupaju nakon Izborne Skupštine 2007.