vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Predizborni skup Domoljubne koalicije

Metković, 29.10.2015. - Jučer je metkovski GKS bio poprištem dvaju predizbornih skupova koje su održale dvije najjače političke stranke u Metkoviću. Prvi je bio Domoljubne koalicije na čelu HDZ-om.
   Nakon što su predstavljeni njihovi kandidati u X. izbornoj jedinici, članove i simpatizere Stranke te znatiželjne građane prvi je pozdravio predsjednik GO HDZ-a Metković Nikola Oršulić, koji je rekao, što je i kasnije ponovljeno, da je Domoljubna koalicija realno jedina snaga koja na izborima može poraziti SDP-ovu koaliciju.
   Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je nekoliko općih mjesta HDZ-ove predizborne retorike, nacionalne i lokalne, a svoj govor zaključio je time da je Metković uvijek bio hrvatski i HDZ-ov. Slijedili su motivacijski govori kandidatkinja s Liste: zamjenice župana Marije Vučković i predsjednice Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Sanje Putice, a na kraju je, pozdravljen burnom pljeskom, za govornicu stupio general u mirovini Damir Krstičević. Glavna Krstičevićeva poruka bila je poziv na novo hrvatsko zajedništvo kojim treba tražiti bolji život u budućnosti, a ne u prošlosti.