vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Petrov primio predstavnike GD Crvenoga križa

Metković, 31.10.2015. - Gradonačelnik Božo Petrov u svojemu je uredu primio članove Gradskoga društva Crvenoga križa u Metkoviću kako bi im uručio zahvalnice za doprinos u humanitarnome radu i darivanju krvi više od sto puta.
   Slobodan Zloić je uime Društva ukratko objasnio kojim se aktivnostima Društvo bavi u Metkoviću, s kojim se problemima susreće i što planira. Marija Zovko Topić zahvalila je gradonačelniku i Ustanovi za kulturu i sport na ustupanju prostora za akcije darivanja krvi u Gradskom kulturnom središtu, što je i darivateljima i medicinskome osoblju uvelike olakšalo posao.
   Istaknuli su da je krv prijeko potrebna tekućina i da ih veseli rad s mladima koji prepoznaju važnost odazivanja na akcije darivanja.
   Predsjednica Društva Nela Orlović osvrnula se na akcije Crvenoga križa na razini Hrvatske i prenijela svoja iskustva iz kampa Opatovac u kojemu se primaju izbjeglice.
   Rečeno je i da se Crveni križ dogovorio s Carinskom upravom da zaplijenjena roba oduzeta na graničnim prijelazima, većinom prehrambeni artikli, bude dodijeljena potrebitima. Slična suradnja odvija se i s župnim Caritasima te Centrom za socijalni rad u Metkoviću pa socijalno ugroženi dobiju prijeko potrebne namirnice.