vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Kinesko izaslanstvo u Metkoviću

Metković, 20.5.2006. - U četvrtak je Metković posjetilo kinesko izaslanstvo na čelu s glavnim tajnikom Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrijom Karafilipovićem, veleposlanikom i predsjednikom Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, gdje su s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom i suradnicima razgovarali o gospodarskoj i kulturnoj suradnji.
Tajnik koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Karafilipović rekao je da je svrha posjeta osim osnivanja kinesko-hrvatskog društva prijateljstva i razmjena iskustava na gospodarskom planu te pokretanje poslovne suradnje između tih dviju prijateljskih zemalja, koje su prije deset godina potpisale Ugovor o prijateljstvu.
Tijekom razgovora s gradonačelnikom, kinesko izaslanstvo interesirao se o gradu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ne krijući da su impresionirani onim što su čuli od metkovskog gradonačelnika, kinesko izaslanstvo pozvao je na jačanje gospodarske suradnje koja je u Metkoviću već prije započeta trgovačkim vezama tvrtke «Jambo» s Kinom, a Metkovci su pozvani u uzvratni posjet Kini.
(Ivana Ilić)