vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Na II. Metkovskoj skalinadi očekuje se i do 400 trakača

Metković, 19.1.2016. - Metkovska Sportska udruga Neretva run jučer je u Zgradi političkih stranaka održala konferenciju za medije na kojoj su predsjednik Ruđer Bošković Ruđo, potpredsjednik Marko Veraja Maka i tajnik Vinko Vuković Liska najavili održavanje II. Metkovske skalinade. Uz predstavnike medija tamo su bili zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja i ravnatelj Ustanove za sport i kulturu Milan Kapović.
   Tajnik Udruge Vuković okupljene je ukratko upoznao s prošlogodišnjom Skalinadom i s T-reklam Ligom trčanja koja je upravo završena. Rekao je da je Udruga pomagala i ostale sportske aktivnosti u gradu poput biciklijade, a sudjelovat će i u metkovskim maškarama te svim projektima koji su za dobrobit Metkovića.
   Predsjednik Bošković istaknuo je da je Metkovska skalinada partnerska utrka s Međunarodnim polumaratonom u Dubrovniku, potpisana je suradnja s Alenom Boškovićem, predsjednikom svih sportskih saveza Dubrovnika. Oni su obećali pomoć i snosit će pola troškova marketinga utrke. Projekt je vrijedan 50 000 kn i Bošković je naglasio da će svi troškovi biti vidljivi na njihovim mrežnim stranicama. Svrha utrke je promovirati trčanje naročito kod mladih, u čemu se već uspjelo njihovim brojnim sudjelovanjem u T-reklam Ligi trčanja – prosjek po utrci bio je sto trkača.
   Druga Metkovska skalinada bit će puno veća nego prošlogodišnja. Očekuje se između 200 i 400 natjecatelja, a na njoj će nastupiti deset olimpijaca iz četiriju država. Najavljen je dolazak prvaka Hrvatske na 10 i na 20 km te državnih prvaka Crne Gore i Srbije.
   Startni brojevi bit će čipirani, što će omogućiti precizno elektronsko mjerenje vremena. Na Trgu će biti veliki videozid na kojemu će se prikazivati prolazna vremena trkača. Postavit će se i šator s različitim sadržajima za trkače i posjetitelje.
   Udruga poziva i sva sportska društva doline Neretve te sve sportaše rekreativce da se uključe u utrku. Bošković je istaknuo da su već imali dobri suradnju s više sportskih klubova iz Metkovića i doline Neretve te je njima i medijima zahvalio na pomoći.
   Za veliki broj gostujućih trkača priprema se program kojim će se oni upoznati s prirodnim i kulturnim znamenitostima Metkovića i doline Neretve.
   Sama utrka bit će u nedjelju, 20. ožujka sa startom u 12:30, a u 10:30 startat će I. Metkovska dječja skalinada.