vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti?

Metković, 21.1.2016. - Dogodi li se danas (ovo pišemo u jutarnjim satima) da ministrima u Vladi RH postanu Ante Šprlje, Filip Dragović i Davor Romić, poredani cestovnom udaljenošću njihovih roditeljskih domova od Metkovića, Matijevići, Momići i Podrujnica moći će slobodno u Guinnessovu knjigu rekorda.
   Podbobajanina Šprlju, Podkablinjanina Dragovića i Podrujničanina Romića veže brdski niz koji se od Kule Norinske uzdiže preko brda Bobaj i Kablina do Rujnice, isto kao i Napoleonova (Marmontova) cesta uz koju su njihova sela nikla, te to što su sva trojica rođena u metkovskom Rodilištu. Gledajući s druge strane, tj. prema Metkoviću, najstariji Romić i osam godina mlađi Dragović ostvarili su zavidne profesionalne karijere, dok bi najmlađi Šprlje, potpuno posvećen svome pozivu suca te aktivan na mnogim drugim poljima, sigurno jednoga dana to isto postigao i da nije ušao u kombinacije za sastav Vlade.
   Kako god bilo, uz potpredsjednika Vlade Petrova sigurno ćemo imati i kojega ministra – možda i svi trojicu, a ne treba zaboraviti ni saborskoga zastupnika Marija Klobučića. Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti.
Fotoarhiv: metkovic.hr