vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Podravci završnica prvenstva

Metković, 4.6.2006. - Metkovska Završnica prvenstva u rukometu za djevojčice rođene '92 i kasnije pripala je igračicama RK "Podravka" iz Koprivnice koje su u razigravanju među tri najbolje ekipe imale i najbolju gol razliku.
Kako smo već pisali, od četvrtka do danas u Metkoviću je boravilo 210 mladih rukometašica sa svojim trenerima i vodstvom koje su u dvije rukometne dvorane odigrale ukupno 48 utakmica. Na kraju su tri najbolje ekipe - RK "Sesvete", ŽRK "Orijent" iz Rijeke i RK "Podravka" igrale međusobne susrete u kojima su Sesvečanke pobijedile Podravku, a potom izgubile od Riječanki. U posljednjem susretu Podravka je tek u drugom poluvremenu uspjela slomiti otpor odličnih, no fizički nešto slabijih Riječanki i izboriti rezultat koji im je zbog bolje gol razlike donio naslov ovogodišnjeg prvaka. Druge su bile Riječanke, a treće Sesvečanke.
Najboljim vratarom proglašena je Antonija Jukić iz sinjskog RK "Cetina", najbolja igračica je Iva Tabar iz Orijenta, a najbolji strijelac Marija Milić iz Sesveta.
Domaće igračice iz RK "Jerkovac" na kraju su zauzele deseto mjesto. Iako su igrale solidan rukomet ove godine nije moglo bolje, ponajviše zbog pomanjkanja iskustva u kontakt igri. No, i to će biti u redu jer im svoja iskustva mogu prenijeti dvije godine starije kolegice iz ŽRK "Metković" koje su ovogodišnje državne prvakinje u svojoj kategoriji.