vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Ivica Tolj smrtno stradao na motoru

Metković, 20.6.2006. - Još jedna stravična vijest sinoć je potresla Metković. Naš sugrađanin, 19-ogodišnji Ivica Tolj poginuo je u prometnoj nesreći na motoru, dok je njegov suvozač, godinu dana mlađi Nediljko Kalecija teško ozlijeđen.
Prema policijskom izviješću nesreća se dogodila na području Slivna na predjelu Raba kad je Ivica Tolj upravljajući motociklom gilera runner zbog neprilagođene brzine u oštrom lijevom zavoju izgubio nadzor nad motociklom te udario u stijenu. Tolj je na mjestu poginuo, a teško ozlijeđeni Kalecija prebačen je u dubrovačku bolnicu.
U srpnju ove godine navršava se 36 godina od slične prometne nesreće kada su u posljednjem lijevom zavoju na izlazu iz Neuma prema Dubrovniku na motoru smrtno stradala dva prijatelja. Metkovć je zanijemio kad se pročulo da su stradali naš sugrađanin Branko Arapović i Branko Mileta, Šibenčanin zaposlen u Metkoviću. Imali su samo dvadeset jednu godinu. Obojica bi danas imali po 57 godina te, vjerojatno, djecu i unučad.
Od tog srpnja 1970. do danas deseci mladih ljudi ostavili su živote na cesti. Možemo se samo nadati da će najnovija nesreća biti opomena nekim novim mladićima koji ne mogu odoljeti a da ne iskušaju što sve na cesti može njihov ljubimac na dva kotača. Motor je, nažalost, samo poslušan stroj.
Posljednji ispraćaj Ivice Tolja kreće iz Gradske mrtvačnice u Metkoviću 21. lipnja u 17 sati. Ivičinoj majci Vesni, ocu Matku, bratu Mariju i ostaloj rodbini izražavamo iskrenu sućut.