vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

UTIM ušao u četvrtu godinu djelovanja

Metković, 7.7.2006. - Treću godinu postojanja Udruga tjelesnih invalida Metković obilježila je skromno, ali ipak radno, predstavljajući prvi broj glasila Udruge pod nazivom "Prijatelj". U tri godine, UTIM je vrijednim radom okupio sto četrdeset i jednog člana, pokrenuo mnoge akcije, a rad im je prepoznat i izvan doline Neretve.
Od veljače 2004. UTIM je član Hrvatskog sveza udruga tjelesnih invalida, a od lipnja 2005. na Osnivačkoj skupštini Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije postali su član i te organizacije. Udruga djeluje u dva grada Metkoviću i Opuzenu te četiri općine Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje, na području od 25 tisuća stanovnika. S izdavanjem glasila krenulo se kako bi se članovima Udruge, u početku jednom godišnje, prezentirao rad, ali i zajednici ukazalo na manjkavosti i probleme koji izravno utječu na kvalitetu života s posebnim naglaskom na osobe s invaliditetom te starije i nemoćne. Ideja je da "Prijatelj" preraste u list koji će obrađivati sva socijalna pitanja kako bi se na jednom mjestu mogao dobiti uvid u sve promjene i prava građana vezanih uz socijalnu skrb.
O radu Udruge i daljnjim planovima govorio je Bernard Čupić, predsjednik UTIM-a, a časopis je predstavio Vatroslav Vugdelija, predsjednik Skupštine UTIMA koji je rekao: "Neki kažu da nije mudar onaj tko zna kuda ide, već onaj tko putem razgleda panoramu. Ovo je samo početak i vidjet ćemo kamo će nas put odvesti." Časopis je besplatan i može se, osim u prostorijama Udruge, dobiti u Gradskoj knjižnici, kioscima te različitim ugostiteljskim objektima.
(Ivana Ilić)

Udrugu je nedavno posjetio gosp. Ilija Tošić sa suprugom Sylvie Demeulle. Oni su prošle godine u Francuskoj organizirali prikupljanje vrijedne donacije za metkovski UTIM.