vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Osnovan KK Metković

Metković, 11.8.2006. - Na Osnivačkoj skupštini, koja se u ponedjeljak održala u Restorani "Domagoj", osnovan je Košarkaški klub "Metković"
Za predsjednika Kluba izabran je Ivan Babić, ravnatelj OŠ Don Mihovila Pavlinovića, za potpredsjednika metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo, a tajnik je Ivša Brčić. Na čelu stručnog vodstva kao trener bit će prof. Boris Brčić.
Potreba za organiziranim bavljenjem košarkom u Metkoviću postoji odavno. Dosadašnjih nekoliko pokušaja rada košarkaških klubova u Metkoviću uglavnom bi zbog financijskih problema završavalo neuspješno iako je igračkog potencijala oduvijek bilo.
U Metkoviću se košarka ozbiljnije igra od sredine šezdesetih godina prošlog stoljeća nakon što je izgrađeno prvo igralište. Zamah doživljava nakon Svjetskog prvenstva u Ljubljani 1970. kada je tadašnja državna reprezentacija osvojila prvo mjesto, što je mnogim mladima bio motiv za početak bavljenja košarkom. Prvi klub osnovan je 1973. i djelovao je u okviru Radničkog sportskog društva "Razvitak". Nakon njega je osamdesetih godina osnovan KK "Mladost" u kojem se košarka trenirala i igrala puno ozbiljnije. U tom vremenima Metković je dva puta bio domaćin velikim utakmicama – Finalu Kupa i tzv. Superkupu. Dakle, tradicija postoji pa se nadamo da će Uprava novog Kluba naći sredstava kako bi košarka u Metkoviću konačno postala punopravni član sportske zajednice grada.

RSD "Razvitak" na fotografiji iz Slobodne Dalmacije 1973. Stoje: Dragan Tolić, Miodrag Petrović, Željko Žderić, Drago Raguž, Miljenko Kaleb i Jadranko Barišić. Čuče: Ivo Mrčić, Milan Čorkalo, Ivica Puljan, Željko Medić, Josip Prusac (trener), Ivica Maleta i Dalibor Jelavić.