vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Turistički maraton lađa

Metković, 24.8.2006. - Nakon što je Maraton lađa na Neretvi postao nezaobilazna ljetna sportsko-turistička manifestacija rodila se još jedna izvrsna ideja. Danas je od Opuzena do Kule Norinske veslan Prvi međunarodni turistički maraton. No bilo je tu nekih, u najmanju ruku, neobičnih stvari.
U organizaciji Restorana "Lopoč", Udruge lađara Neretve i agencije "Easy travel" u Opuzenu na Maloj Neretvi kod mosta danas je turiste čekalo trideset lađa u kojima su trebali odveslati dionicu od Opuzena do Kule Norinske. Sve je počelo dočekom na opuzenskoj pjaci gdje su turistima ponuđeni tradicionalni neretvanski proizvodi i hladni napitci, a zabavljala ih je opuzenska mješovita klapa i mažoretkinje iz Mostara. Sve u svemu odlična ideja za iskorištavanje turističko-gastronomskih potencijala donjoneretvanskog kraja. I sve bi bilo u redu da ljudi iz agencije "Easy travel" (dovode turiste iz istočnoeuropskih zemalja) nisu zabranili snimanje. Tu su najgore prošli kolege sa HTV-a i Nove, dok smo se mi sa digitalnim fotoaparatima prerušili u poljske i češke turiste i snimali.
Start maratona podsjećao je na onaj pravi samo što nije bilo one borbenosti kao pod mostom u Metkoviću. Sve posade su na kraju uspjele doveslati do Kule nakon čega su na lađe montirane pente pa se tristotinjak turista odvezlo Norinom do mjesta za piknik gdje im je priređen ručak.
Donosimo nekoliko fotografija koje smo snimili unatoč strahu od progonstva u Sibir.