vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 12.10.2006. - Jučer je na igralištu NK Metković odigrana završnica turnira "Nogometom protiv droge". U mjesec i pol dana nastupilo je 39 momčadi sa preko sedamsto učenika OŠ Don Mihovila Pavlinovića, područnih škola iz Vida i Pruda te polaznika nogometne škole NK Metković.

Turnir već petu godinu organizira Škola nogometa NK Metković u suradnji s OŠ Don Mihovila Pavlinovića i logističkom potporom Ustanove Športski objekti Metković. Dječaci se natječu u kategorijama 1. – 4. i 5. – 8. razreda, a djevojčice u kategoriji 5. – 8. razreda. Organizatori se nadaju da će se u Turnir u buduće uključiti sve osnovne i srednje škole u gradu koje ukupno pohađa preko 3.000 učenika.
Ove godine pobjednici turnira su 2.D, 4.C, 6.E i 8D kod dječaka te 6.A i 8.C kod djevojčica. U kategoriji od 1. do 4. razreda najbolji igrač je Bruno Šprlje, najbolji strijelac s 11 postignutih golova je Matej Družijanić, a najbolji golman Petar Kuran. U kategoriji od 5. do 8. razreda najbolji igrač je Darko Raguž, Daro Pehar s postignutih 9 golova je najbolji strijelac, a Pero Daničić najbolji golman. Kod djevojčica najboljom igračicom proglašena je Marija Kuran, najbolji strijelac sa postignutih 10 golova je Antonela Matičević, a Ana Marija Jurković najbolja je golmanica. Posebno priznanje dobio je učenik 3.D Daro Šetka koji je unatoč tjelesnom hendikepu igrao na turniru.