vijesti www.metkovic.hr

 Fenomeni

Čovječja ribica u Prudu

Metković, 27.10.2006. - Damir Milanović iz Glavica kraj Sinja jučer je u Prudu pronašao čovječju ribicu za koju se i prije znalo da živi na izvoru Norina, ali je, kako nam je rekao Jure Taslak, to prvi slučaj da je uhvaćena i snimljena.

Damir je radnik firme «Feniks - građevinski obrt» iz Lovreća koja izvodi radove na obrambenom nasipu uz izvorište u sklopu sanacije izvorišta u Prudu.
Ova životinjica, nježnog i vitkog tijela, s malim i tankim ekstremitetima, dugačka petnaestak centimetara pronađena je uz samu prometnicu. - Dok sam pomagao strojaru vidio sam je kako se koprca u blatu, pa sam nakon prvog šoka, uspio reagirati i izvaditi je van - rekao nam je Damir. Ivica Čović Pavišić iz Trilja, voditelj građenja, o događaju je obavijestio nadležnog inženjera Zorana Dodiga koji će o neobičnom fenomenu obavijestiti nadležne županijske službe. Dok se čeka dolazak stručnjaka, naša junakinja je zbrinuta u bazenčiću sa tekućom slatkom vodom unutar prostora NPKL-a. U slučaju da se nitko od nadležnih ne pojavi životinjica će biti vraćena u svoje prirodno okruženje - rekao je Čović.
(I. Ilić)