vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Sedamnaesta obljetnica metkovskog HDZ-a

Metković, 31.10.2006. - GO HDZ-a Metković proslavio je sedamnaest godina postojanja prigodnim skupom u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću.
Okupljenim članovima i simpatizerima stranke obratili su se predsjednik GO HDZ-a Metković Ante Krstičević, predsjednik ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i saborski zastupnik Frano Matošić te Luka Bebić, potpredsjednik Sabora RH i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Metkoviću.
Prisjećajući se teških vremena u kojim je stranka počela s radom, rečeno je kako je politički program s jakom državotvornom i narodnjačkom crtom, koji je tada prezentiran, naišao na plodno tlo kod građana, posebno kod mladih ljudi koji su s puškom stvarali i obranili Hrvatsku. Nadalje je istaknuto kako je jedan od prvih ciljeva HDZ-a bio i ostao ulazak u EU u kojoj, kao i u SAD-u, premijer Sanader uživa ugled i ima punu podršku. Govoreći o situaciji u Gradu, Krstičević je istaknuo kako "HDZ ima stabilnu jezgru i biračko tijelo bez obzira na dnevno političke trendove", kako osim HDZ-a ni jedna druga stranka u gradu ne prelazi izborni prag te kako kao najjača politička stranka u gradu priznaju demokratski izabranu gradsku vlast uz konstataciju kako su birači dobili ono što su zaslužili. Potpredsjednik Sabora Bebić pozvao je sve one koji žele raditi na dobrobiti grada da zaborave razlike, da se usuglase oko pet – šest problema te da ih zajedno rješavaju, istaknuvši kako je važno opće interese staviti ispred osobnih.
(I. Ilić)