vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Pri kraju Projekt ' Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića'

Metković, 19.1.2017. - Iz gradske tvrtke Metković d.o.o. izvijestili su nas da se danas počelo s asfaltiranjem Ulice sv. Franje Asiškoga, u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u toj ulici.

Prvo će se ugraditi bitumenizirani nosivi sloj kolnika mješavinom BNS 22 debljine šest cm, na koji će se položiti asfaltni habajući sloj kolnika AB11 debljine četiri cm. Radovi će se izvoditi u prometnoj traci u kojoj je položen novi vodoopskrbni cjevovod pa će taj dio ulice biti u potpunosti saniran. Asfalterski bi radovi trebali biti dovršeni do sredine sljedećega tjedna, a time i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u ulici.

Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u Ulici sv. Franje Asiškoga predstavlja samo dio Projekta EN.2.1.16. – 0107 „Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića“, za koji je Vodovod Metković dobio bespovratna EU sredstva u iznosu od 90% Ugovora, odnosno cca 2,43 milijuna kuna, dok je vrijednost kompletnoga Ugovora cca 2,7 milijuna kuna. U navedeni projekt spada rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u ulici Andrije Kačića Miošića, koja je već dovršena prije dva mjeseca, te rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u dijelovima ulica Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka, u kojoj su još ostali cestarski radovi, odnosno radovi na polaganju asfalta. S preostalim radovima započet će se početkom sljedećega tjedna i svi će se oni dovršiti do 1. veljače ove godine.