vijesti www.metkovic.hr

 Šport

III. Metkovska skalinada podignuta skalin više

Metković, 20.1.2017. - Sportska udruga Neretva run sinoć je u Zgradi političkih stranaka održala konferencija za medije na kojoj su vodeći ljudi Udruge najavili III. Metkovsku skalinadu, koja će se održati 19. ožujka ove godine.

Tajnik Udruge Vinko Vuković ukratko je okupljenima predstavio rezultate članova iz protekle godine, kao i niz aktivnosti u kojima je Udruga sudjelovala. U okviru prošlogodišnje Skalinade sudjelovalo je 260 natjecatelja iz četiriju država, dok je Dječja skalinada izazvala oduševljenje kod mlađih natjecatelja. Troškovi prošlogodišnje utrke iznosili su 55.000 kuna. Članovi SU Neretva run sudjelovali su na velikom broju natjecanja, od kojih ističemo Drugu marjansku skalinadu, Dubrovački polumaraton, Mostar Challenge, Ston Wall Marathon. Udruga je organizirala i hvalevrijednu humanitarnu utrku za našega pokojnog sugrađanina Marija Skočibušića te Božićnu utrku za pomoć djeci i obiteljima slabijega imovinskoga stanja.

Predsjednik Udruge Ruđer Bošković istaknuo je da za troškovi organizacije ovogodišnje Skalinade iznose 65 000 kuna, uz nagradni fond od 11 000 kuna. Program je utrke kao lani podijeljen na dva dana. Večer uoči utrke bit će izvlačenje startnih brojeva, da bi sutradan u 10:30 startala Dječja skalinada, a po njezinu završetku i glavna utrka. Ovogodišnja Skalinada ponudit će nam velik broj profesionalnih atletičara, počevši od naših sugrađana Ante Živkovića, Ivana Zeca i Biljane Taslak pa sve do Amela Tuke, osvajača brončane medalje u utrci na 800 metara na posljednjem Europskom prvenstvu.

Manifestacija se održava u partnerstvu s Dubrovačkim polumaratonom, Mostar Challengerom i Ston Wall Marathonom. Visoka pokroviteljica je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, dok su pokrovitelji i financijski podupiratelji Grad Metković i Turistička zajednica grada Metkovića.