vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Asfaltira se Sv. Franje Asiškoga, slijede Ilije Bošnjaka i I. L. Ribara

Metković, 31.1.2017. - Nakon što su završeni radovi na u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Ulici sv. Franje Asiškoga, započelo se s polaganjem završnoga habajućeg sloja asfalta na kolniku.

– Kako smo i najavili prošli tjedan, nakon završetka ugradnje bitumeniziranoga nosivog sloja započelo se odmah s ugradnjom habajućega sloja asfalta AB11 debljine 4 cm. Asfaltiranje se izvodi u prometnome traku ceste u kojoj je položen novi vodoopskrbni cjevovod i taj će dio ceste biti u potpunosti saniran ovim projektom.

Inače, navedena lokalna cesta je pod upravom Županijske uprave za ceste. Drugi prometni trak ceste, prema dogovoru sa ŽUC-om, rekonstruirat će se u sklopu izgradnje kanalizacijskoga kolektora koji će biti položen tim trakom. Završetak asfaltiranja znači i završetak radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Ulici sv. Franje Asiškoga pa će se odmah započeti s asfaltiranjem dijelova ulica Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka, što bi trebalo biti završeno do kraja ovoga tjedna.

Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u Ulici Franje Asiškog i u ulicama I. L. Ribara i Ilije Bošnjaka predstavljaju dio Projekta EN.2.1.16. – 0107 Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića, za koji je Vodovod Metković dobio bespovratna EU sredstva u iznosu od 90% Ugovora, odnosno cca 2,43 milijuna kuna, a vrijednost kompletnog Ugovora je cca 2,7 milijuna kuna. U sklopu navedenoga projekta izvodila se i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u ulici Andrije Kačića Miošića, koja je već dovršena prije dva mjeseca – javili su iz tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.