vijesti www.metkovic.hr

 Najave

Zanimljiva prva polovina veljače

Metković, 1.2.2017. - Za nama je „najduži“ mjesec, a stigao nam je najkraći, koji je započeo kišicom, a prije nje se nakratko ukazalo sunce. Ta dva nezgodna mjeseca stari Rimljani niti nisu uvrštavali u svoj kalendar pa im je decembar, zapravo, bio deseti mjesec.

Ipak, veljača, kada dani postaju velji, mjesec je maškara, koje će ove godine završiti baš posljednjega dana veljače. Nekada je to bio i mjesec dviju tradicionalnih zabava – Neretvine Plavo-bijele noći prve subote i Maturalne zabave Gimnazije Metković druge subote u veljači. Maturalna je prije desetak godina prebačena u svibanj, a Plavo-bijela noć neredovito se održavala. Ove će godine biti 10. veljače u Restoranu 'Adria'. Ulaznica od 200 kn uključuje hranu i piće.

Već ovoga vikenda u Kino 'Pobjeda' stižu tri nova filma. U petak i subotu je u 19:30 za ljubitelje horora 'Krug 3', a u subotu će biti navala na ulaznice jer se u 16:30 prikazuje 'Uzbuna na Zelenom vrhu', koji je prema Kušanovu romanu snimila Čejen Černić. Druga projekcija toga filma bit će 11. veljače u isto vrijeme. Poslastica čeka i ljubitelje/ice 'ženskoga' filma. U nedjelju u 19:30 prikazuje se komedija 'Slučajne bogatašice' s Jessicom Lange, Demi Moore i Shirley MacLaine u glavnim ulogama.

U srijedu, 8. veljače u 19 sati bit će projekcija dokumentarnoga filma Romana Ljeljaka 'Huda jama – strogo čuvana tajna', koji govori o strašnim zločinima što ih je partizanska vojska počinila neposredno nakon II. svj. rata. Ulaz je slobodan.

Drugi filmski vikend obilježit će film 'Pedeset nijansi mračniji', koji se prikazuje 10. i 11. veljače u 19:30.

Nedjelja, 5. veljače dan je kada se u Vidu u organizaciji BK Metković održavaju dva biciklistička natjecanja posvećena pok. Stipi Čamberu. Prvo će u 11 startati dječja MTB utrka, a u 12:30 utka za odrasle na ruti Vid – Prud – Dragovija – Nova Sela – Vreštica – Vid.

U nedjelju, 12. veljače u Vidu će u 12:30 započeti popularna Raštikijada, ovaj put pod nazivom 'Raštika u Naroni'. Prijaviti se za to natjecanje možete do 10. veljače na 098 163 45 63 i 091 790 31 30.

Da ne zaboravimo, za Valentino ćemo u Kinu 'Pobjeda' imati projekciju filma 'Cafe Society'. Riječ je o ljubavnoj komediji nagrađivanoga Woodyja Allena.

Uto će polovina veljače, a i dani će biti velji.