vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Ponovno velik uspjeh učenika SŠ Metković na 'Gastru'

Metković, 24.2.2017. - Završen je Gastro, regionalno natjecanje učenika od Zadra do Dubrovnika na kojemu je u različitim disciplinama sudjelovalo 13 turističko-ugostiteljskih srednjih škola. Natjecanje se dva dana održavalo se u hotelu Olimpija u Vodicama, a našu su SŠ Metković više nego uspješno predstavljali sljedeći učenici sa svojim mentorima:

– Jure Mihaljević (konobar) osvojio je treće mjesto u disciplini 2 „posluživanje menija“ i plasirao se na državno natjecanje koje će se održati u Crikvenici od 20. do. 23. ožujka. Mentor mu je Rade Nikoletić.

– Edo Šiljeg (kuhar) osvojio 6. mjesto u disciplini 1 „pripremanje menija“. Mentorica je Dana Paponja.

– Klaudija Jakić (kuharica) osvojila 6. mjesto u disciplini 3 „pripremanje hladnog slanog izloška“. Mentor je Vedran Perić.

– Karlo Majčica (konobar) osvojio 4. mjesto u disciplini 5 „barsko poslovanje“. Mentor je Obrad Lalovac.

Učenik Jure Mihaljević dobio je Posebno priznanje za osvojeno treće mjesto u disciplini posluživanje menija. Njegov zadatak sastojao se od toga da u paru s kuharom posluži meni od hladnog predjela, juhe, glavnoga jela te deserta te kave uz određene tehnike posluživanja, s tome da uz meni odredi četiri odgovarajuća aperitiva, odgovarajuća bijela i crvena vina te uz kavu posluži tri odgovarajuća digestiva. Jure je istaknuo kako će dati sve od sebe na državnom natjecanju i demonstrirati sve svoje kompetencije, vještine i znanje koje je stekao tijekom svog školovanja.

Kao i uvijek, napominjemo da su se naši momci i cure izvrsno nosili s kolegama koje pohađaju specijalizirane škole i koje imaju puno bolje uvjete za rad.
Izvijestio: Rade Nikoletić