vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednik Hrvoje Bebić

Metković, 21.6.2017. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj je za predsjednika izabran HDZ-ov Hrvoje Bebić. Novoizabranoga predsjednika GV-a podržalo je 10 vijećnika, dok je sedmero Mostovih bilo suzdržano. Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Miljenka Manenica iz HSLS-a i Krešimir Jurić iz Mosta NL.

– Zahvaljujem svim vijećnicima koji su mi ukazali povjerenje, ali i onima koji su bili suzdržani. Očekujem da ćemo svi surađivati i da ćemo raditi sve za dobrobit građana – naglasio je predsjednik Bebić.

– Mi smo već ranije najavili da ćemo na ovoj Sjednici biti suzdržani. Promijenili smo jednu praksu podržavanja predsjednika Gradskog vijeća jer smo htjeli utvrditi tko je ta većina u Gradskom vijeću Grada Metkovića. Mi ćemo sve kvalitetne prijedloge podržavati i bit ćemo konstruktivna oporba koja će pratiti sve što se radi u Gradu i u Gradskoj upravi – rekla je bivša gradonačelnica Katarina Ujdur.

– Želim biti konstruktivan u Gradskom vijeću i pomoći tim mladim ljudima, a moju bezuvjetnu podršku imaju i od prije. Sve moje želje su ispunjene 4. lipnja – rekao je gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo.

– Mi nemamo većinu u Gradskome vijeću. Ni s kim nismo potpisivali koalicijski sporazum, imamo sedam vijećnika, a nadam da će nas svi vijećnici podržavati. Očekujem potporu od HSS-a, SDP- a i Mosta – izjavio je gradonačelnik Dalibor Milan. Na pitanje što će biti s obećanim ukidanjem naplate parkinga, rekao je da rade na tome, ali problem su četiri radna mjesta pa se mora naći najbolje rješenje kako bi se ona zadržala.
M. Pehar