vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

'Žveljarin' predstavio spot pjesme kojom ide u Opuzen

Metković, 26.7.2017. - Ženska klapa Žveljarin 11. kolovoza nastupa na Festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2017. s pjesmom Komad neba pa je tim povodom sinoć u Galeriji GKS-a predstavljen nedavno snimljeni videospot.

Na početku predstavljanja Žveljarin je otpjevao novu pjesmu, a potom je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović pozdravio posjetitelje, među kojim su bili zamjenica župana Žaklina Marević i gradonačelnik Dalibor Milan.

Voditeljica Klape Aleksandra Lukić Skelić objasnila je da su autori teksta bračni par Ivo i Fani Nuić, s time da je Ivo i autor glazbe. Autori aranžmana su Ivica Kaleb i Jašar Mutezani, a spot je snimio i montirao Marin Veraja u režiji Lukić Skelić, koja je na tehničkoj potpori zahvalila Mariju Ercegu te pratećim glazbenicima Ivanu i Adiju Skeliću.

Posjetitelje je kao zamjenica župana pozdravila Žaklina Marević, ujedno i članica Klape, rekavši da je Županija do sada redovito podupirala djelovanje Klape, što će i dalje činiti svim udrugama i ustanovama iz domene kulture i sporta.

Inače, Klapi Žveljarin ovo će biti peti nastup na festivalu u Opuzenu. Do sada je osvajač triju nagrada; za najboljeg debitanta te za najbolju vokalnu izvedbu, a prošle godine s Nuićevom pjesmom Dolina druge nagrade publike. Klapa Nastupa u sastavu: solistica Ivanka Šešelj, Marijana Curić, Sandra Šutalo, Žaklina Marević, Kristina Mijić i Aleksandra Lukić Skelić.
I. Puljan