vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Uspješno okončan Projekt 'Prozor u prošlost, vrata u budućnost'

Metković, 13.9.2017. - Projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih Prozor u prošlost, vrata u budućnost u šk. g. 2016./2017. uspješno je realiziran u partnerskoj suradnji Udruge Otac Ante Gabrić, OŠ Stjepana Radića i Dječjega vrtića Metković.

U okviru Projekta proveden je niz aktivnosti., a posljednja je bila vožnja lađom, nekad osnovnim teretnim prijevoznim sredstvom u dolini Neretve. Kroz sve projektne aktivnosti: prezentacije, predavanja, radionice, druženja, kao i ovaj izlet poticalo se sve generacije da svoje slobodno vrijeme korisno provedu, u zajedništvu. Tako su se tijekom projekta stjecale nove vještine i znanja o kulturnoj baštini, načinu života naših starih, vrijednostima volontiranja, komunikaciji sa starijim osobama te međugeneracijskoj solidarnosti.

U Projektu je sudjelovalo preko 200 sudionika a realiziran je uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja te sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske elektroprivrede.

Voditeljica projekta Anđelina Jerković te tim izvoditeljica aktivnosti Paula Miličević, Kristina Roglić, Julija Kaleb i Katarina Petković Galov prezadovoljne su odazivom i aktivnim sudjelovanjem i starijih i mladih.

Projekt je poboljšao komunikaciju starijih i mladih, dao veliki doprinos u osvješćivanju djece i mladih o vrijednostima volontiranja te upoznavanju tradicijskih vještina i običaja koji su velik zalog za budućnost u kojem se tradicija i lokalna baština čuvaju od zaborava. Iz Udruge zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji Projekta.