vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata posjetili Metković

Metković, 26.9.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas se u Hotelu Narona sastao s članovima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, na čelu s potpredsjednikom Zajednice Nikom Vukovićem, koji je i predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Dubrovnika. Uz Milana na sastanku je bio i Ivo Jadreško, predsjednik Udruge obitelji poginulih branitelja u Domovinskome ratu iz Metkovića.

Na sastanku se razgovaralo o djelovanju Zajednice, tj. problemima s kojima se svakodnevno suočavaju roditelji poginulih branitelja, a čulo se i to da oni ne traže neke posebne privilegije nego samo da se više poštuje žrtva koju su podnijeli poginuli hrvatski branitelji i njihove obitelji.

Vuković je objasnio da svake godine članovi Zajednice, koja broji preko 45 udruga, posjećuju neki hrvatski kraj pa su tako došli u Metković. Usput će, zbog blizine, posjetiti i Međugorje u kojemu mnogi nisu bili.

Poslije sastanka, na Velikoj su rivi izaslanstava Zajednice, metkovske Udruge roditelja poginulih branitelja, veterana Domovinskoga rata i Grada Metkovića položili vijence i zapalili svijeće pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.