vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Srednja škola Metković u Erasmus+ projektu 'Water unites us'

Metković, 2.10.2017. - Od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u interdsiciplinarnom Erasmus+ projektu Water unites us u strateškom partnerstvu sa školama iz Latvije, Grčke, Portugala, Italije i Turske.

Erasmus+ program je Europske unije kojim se financiraju međunarodni projekti škola i institucija radi razmjene dobrih ideja te mobilnosti učenika i nastavnika. Agencija za mobilnost i programe Europske unije nadležna je za provođenje i financiranje programa.

Koordinator projekta u Srednjoj školi Metković profesor je engleskoga jezika i geografije Petar Nikolić, u suradnji s profesorima biologije, matematike, umjetnosti i književnosti, informatike, tjelesnog odgoja i kuharstva.

Za dvogodišnji projekt Water unites us Srednjoj školi Metković odobreno je 18 325 eura.

Učenici i njihovi profesori sudjelovat će u raznim projektnim aktivnostima kojima će istraživati geografske specifičnosti doline Neretve s naglaskom na hidrogeografiju, ekologiju, ali i turizam, gastronomiju i sport.

Nastavnici će putovati na dva transnacionalna sastanka u Latviju i Tursku, dok će zajedno s učenicima posjetiti Portugal, Italiju i Grčku gdje će sudjelovati u projektnim aktivnostima.