vijesti www.metkovic.hr

 Šport

ŽNK Neretva uknjižio prvi bod

Metković, 2.10.2017. - Metkovski prvoligaš ŽNK Neretva jučer je u 2. kolu 1. HNLŽ na igralištu Iza Vage podijelio bodove sa ŽNK Rijeka te tako osvojio prvi bod u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Nakon neuspjela napada Neretve gošće su igru prenijele na protivnički teren pri čemu se obrana Neretve nije dobro snašla. Sama se s loptom našla Bračević, koja je uočila da se Neretvana se vratarka Kešina previše udaljila od gola, pa je preciznim lobom loptu poslala u nebranjenu mrežu. Bila je to 3. minuta i vodstvo Rijeke od 0:1.

Metkovke to nije obeshrabrilo te nastoje postići izjednačujući gol, što protiv dobrih i discipliniranih Riječanka nije bilo lako. Ipak, u 37. minuti u gužvi pred gostujućim golom najbolje se snašla Ivana Čubić i pogađa za 1:1, s čime se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice obje su momčadi imale priliku doći u vodstvo, a možda najbolju gostujuću zaustavila je vratnica pa je podjela bodova realan ishod utakmice, premda su se Riječanke pokazale nešto boljom ekipom, dok se Metkovkama treba odati priznanje za borbenost.
I. Puljan