vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Poštujte naše znakove

Metković, 7.10.2017. - U sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici Policijske postaje Metković tijekom rujna posjetili su prvašiće s područja Metkovića.

Tom prilikom su ih upoznali s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu s osvrtom na lokalne uvjete kretanja pješaka u blizini pojedine škole, odnosno način prelaska preko kolnika, korištenje pješačkog prijelaza, prelazak kolnika na raskrižju sa semaforima, kretanje nogostupom.

Predavanjima je obuhvaćeno 19 prvih razreda s ukupno 238 učenika, u Osnovnima školama: Stjepana Radića - Metković, s područnim školama Bijeli Vir i Mlinište, Don Mihovila Pavlinovića - Metković - s područnim školama Vid i Prud, OŠ Otrići - Dubrave, OŠ Kula Norinska s područnim školama Krvavac i Momići, te OŠ Opuzen s područnom školom Blace.

Također, tijekom mjeseca rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano su nadzirali ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi djeci osigurali što sigurniji dolazak i odlazak u školu. Obavljen je pregled prometnica i prometne signalizacije u zonama škola te je u slučajevima utvrđenih nedostataka stanja prometne signalizacije od nadležnih institucija zatraženo njihovo otklanjanje.