vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Splićani odnijeli bodove s nekada za njih vrućega parketa

Metković, 22.10.2017. - Ni drugu sezonu zaredom rukometaši RK Metković 1963 nisu na domaćem terenu uspjeli svladati RK Split. Prošle sezone uspjeli su izvući bod, a pretprošle pobijedili su s 26:12. Sinoć se Split pred dvjestotinjak gledatelja pokazao čvršćom i uigranijom ekipom pa zasluženo nosi bodove s parketa na kojemu ih je puno puta ostavio.

U 3. minuti Metkovci vode 2:0, no kako su Splićani u 13. minuti drugi put izjednačili, počinju se polako odljepljivati pa u jednome trenutku vode i tri gola razlike, za što je dosta zaslužan bivši Metkovski dvojac Marić i Kozina. Do kraja poluvremena domaći uspijevaju smanjiti na samo gol razlike pa se na odmor odlazi pri rezultatu 10:11.

Očito je da je na odmoru gostujuću trener Mario Bjeliš uspio dodatno motivirati svoje igrače jer oni odmah čine seriju od 3:0. Metkovci uspijevaju postići jedan pogodak pa ponovno slijedi Splitova serija, taj put od četiri gola. Što god Metkovci pokušavali u napadu lomilo se o čvrstu Splitovu obranu ili bi udarce zaustavio izvrsni vratar Šimić. Desetak minuta pred kraj Splićani vode čak devet golova razlike, Metkovci smanjuju na minus šest i to je sve što su uspjeli napraviti. Na kraju je semafor stao na 20:28.

Kod domaćih gostima je parirao Bartolović s devet pogodaka (četiri iz sedmeraca), a Koncul, Mataga i Pervak ubilježili su po tri. S četirima realiziranim sedmercima i trima pogotcima iz igre Splićane je predvodio Bogunović, kojemu se s pet pogodaka pridružio Mladinić. Split je imao i više raspoloženih strijelaca poput Zujuća (4) te Marića i Kozine (po 3).

Domaći trener Filip Romić ne može biti zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača, no sinoć je pred njih istrčala jača, tjelesno spremnija i uigranija momčad. Sljedeće, 5. kolo I. HRL jug Metkovci putuju Solinu, koji je do sada ima samo jedan neriješen rezultat, a danas gostuje u Dubrovniku.

Dobra vijest je da su sinoć u Gradskoj športskoj dvorani rukometašice ŽRK Metković s 28:20 pobijedile ŽRK Split pa sada zauzimaju drugo mjesto na ljestvici II. HRL jug, s time da imaju utakmicu manje od prve Dalmatinke i trećega Sinja.