vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Tri bronce s Grand Prixa 'Montenegro'

Metković, 23.10.2017. - Karate-klub Metković prošle je subote u crnogorskome Herceg Novom nastupio na Međunarodnom klupskom karate-turniru Grand prix Montenegro. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića petero je njegovih natjecatelja osvojilo tri brončane medalje.

Na sedam borilišta nastupilo je 897 natjecatelja 64 kluba iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Slovačke, Kosova, Makedonije, Srbije i Albanije. Natjecanje je bilo bez repasaža, tako da se do medalja dolazilo isključivo pobjedama do polufinala i finala.

Iva Vučić u kategoriji kadetkinje -54 kg među 16 protivnica prolazi dva kola te u trećem kolu za ulazak u finale gubi od Slovakinje i osvaja brončanu medalju. Petar Borovac u kategoriji kadeti -63 kg, također, protiv 16 protivnika prolazi dva kola nadmoćno pobijedivši protivnike iz Crne Gore i Kosova, ali gubi u borbi za ulazak u finale protiv domaćega borca iz Bara pa tako osvaja brončanu medalju. Ivan Batinović u kategoriji juniori -68 kg u konkurenciji osam boraca prolazi prvo kolo te gubi za ulazak u finalnu borbu i osvaja brončanu medalju.

Ante Krstičević u kategoriji kadeti -63 kg, u kojoj je nastupio i Petar, prolazi dva kola te ulazi u borbu za polufinale. Iako je protiv borca iz Kosova vodio 5:2, upitnom odlukom glavnog suca iz Slovenije (poništava odluku pomoćnih sudaca zbog koje je borba bila nakratko i prekinuta) koji u konačnici dodjeljuje Anti četvrtu kaznu pa on ostaje bez medalje. Sara Đukić je u prvom kolu izgubila s vrlo malom razlikom u bodovima pa nije osvojila medalju.

Zbog dosta jake konkurencije u kadetima i juniorima u Klubu su zadovoljni pokazanim znanjem, ali u sportu je uvijek tako, nekad najbolji, a opet tu i tamo ima netko i bolji.

KK Metković očekuje 4. studenoga nastup na turniru Dalmacija open u Splitu te od 9. do 12. studenoga Otvoreno Balkansko prvenstvo škola u Novom Sadu, gdje će tri boraca KK Metković nastupiti za reprezentaciju Hrvatske.